دانشگاه‌ها در مقوله نشاط ناقص عمل می‌کنند

ساخت وبلاگ
 

دانشگاه‌ها در مقوله نشاط ناقص عمل می‌کنند

سخنرانی رییس جمهور در دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت روز دانشجو

یک مدرس جامعه شناسی معتقد است: دانشگاه‌ها در مقوله نشاط ناقص عمل می‌کنند چرا که حد بهنجار نشاط در جامعه ما تعریف نشده است و نشاط اجتماعی در جامعه و فضاهای دانشجویی متولی مشخص ندارد.

 

داود عبدالهی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار کرد: اگرچه ورزش یکی از مکانیزم‌های ایجاد نشاط است ولی کافی نیست چرا که علایق جوانان متفاوت است و برخی ممکن است از طریق موسیقی و مطالعه روحیه بگیرند.

 

این جامعه شناس با اشاره به ضرورت تغییر رویکرد عمومی به ورزش گفت: باید ورزش از جنبه تعلق به یک قشر خاص و جنس خاص خارج شده و در سطح عمومی جامعه به عنوان وظیفه شخصی و اخلاقی تعریف شود تا تک‌تک شهروندها بتوانند به نقش ورزش در سلامت جسمی و روحی‌ توجه کنند.

 

وی بیان کرد: مصداق عقل سالم و بدن سالم می‌تواند در گسترش و توسعه نشاط عمومی نقش ایفا کند، به شرطی که امکانات ورزشی در تمام دانشگاه‌های استان عادلانه توزیع شود و بر اساس ذوق و سلیقه دانشجویان در اختیارشان قرار گیرد.

 

عبداللهی با تأکید بر تخصیص اعتبار به حوزه ورزش عمومی یا همگانی گفت: باید اعتبارات به حدی باشد که ملزومات و حداقل‌های ورزش عمومی را تأمین کند تا بتواند در نشاط عمومی نقش ایفا کند.

 

نادر حاجلو، عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به تضادهای موجود در روابط مردم و به ویژه دانشجویان، بیان کرد: ورزش، خشم‌ها و استرس‌ها را می‌ریزد و به تقویت مهارت‌های جمعی کمک می‌کند.

 

وی افزود: دانشجویان، قشری جوان و تحت تاثیر فشارهای مختلفی مانند ازدواج و تحصیل هستند، این استرس‌ها جمع شده و منجر به منزوی شدن آنان از جامعه می‌شود. همین امر مانع بهره مندی آنها از لذت‌های عادی زندگی شده و این فشارها ممکن است موجب اعمالی با آثار ناخوشایند شود، در حالی که ورزش براحتی این فشارها را تخلیه می‌کند.

 

این مدرس دانشگاه با اشاره به کمبود امکانات ورزشی در دانشگاه‌های اردبیل، اظهار کرد: اولین و مهم ترین عامل در مشارکت ورزشی دانشجویان، وجود امکانات اساسی ورزش است.

 

حاجلو خاطرنشان کرد: ضعف تحقیقات جامعه شناسانه و روان شناسانه درباره اهمیت زندگی توأم با ورزش به خصوص در میان دانشجویان ملموس است.

 

احمد زاده، مدیر تربیت بدنی دانشگاه محقق اردبیلی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: دانشگاه محقق اردبیلی در زمینه خدمات ورزشی به دانشجویان با احداث سالن‌های متعدد از جمله 3 سالن سرپوشیده و 2 زمین فوتبال پیشگام بوده است.

 

وی افزود: تیمهای متعدد در قالب 21 تیم ورزشی دانشجویی در دانشگاه فعال بوده و از این میان چندین رتبه قهرمانی در المپیادهای دانشجویی نصیب این دانشگاه شده است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: ورود دانشجویان به این تیم ها از طریق تکمیل فرم های ثبت نامی در آغاز تحصیل و هم از طریق حضور داوطلبانه شان در تمرین های تیم ها صورت می گیرد.

 

احمدزاده به حضور قهرمانان ملی در رشته‌های ورزشی وزنه برداری و کشتی در دانشگاه اشاره کرد و گفت:‌ با وجود اینکه از حضور این قهرمانان در گروه‌ها استفاده خوبی می‌شود اما رویکرد این دانشگاه بیشتر روی ورزش های همگانی بوده است.

 

 

وی ادامه داد: ورزشهای همگانی مانند طناب کشی، پیاده روی، دو، مچ اندازی و هفت سنگ در طول سال از طریق برگزاری مسابقاتی برای عموم دانشجویان اجرا می‌شود و همچنین زمان آزاد در سالن‌ها برای ورزش عموم دانشجویان وجود داشته و سالن بدنسازی نیز همیشه برای دانشجویان خدمات ارائه می‌دهد. هدف ما، ایجاد نشاط در دانشگاه هستو

 

نادر پرستار، رئیس اداره تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: این دانشگاه 2 مجموعه ورزشی شامل سالن اصلی و سالن‌های تخصصی جنبی برای مشارکت دانشجویان دارد.

 

وی به وجود سالن ورزشهای رزمی و سالن تخصصی بدنسازی مجهز به دستگاه‌های مدرن در دانشگاه اشاره کرد و افزود: 2 سالن برای تیراندازی و ورزش تنیس روی میز در این دانشگاه آماده حضور دانشجویان است.

 

پرستار گفت: تیم‌های این دانشگاه از طریق اطلاعیه و مسابقات انتخابی دانشجویان برگزیده زیر نظر مربی تیم انتخاب شده و از طریق برگزاری اردو، اعضای تیم‌های دانشگاه در هر رشته انتخاب شده و تمرین‌ها شروع می‌شوند.

 

وی همچنین به استفاده از مربیان مجرب و همچنین برگزاری گسترده مسابقات درون دانشگاهی برای مشارکت عموم دانشجویان در طول سال تحصیلی خبر داد.

انتهای پیام

وبلاگ جامعه شناسی...
ما را در سایت وبلاگ جامعه شناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sociobloga بازدید : 176 تاريخ : شنبه 3 مهر 1395 ساعت: 2:35