اهمیت همکاری بین رشته ای در مددکاری اجتماعی

ساخت وبلاگ

اهمیت همکاری بین رشته ای در مددکاری اجتماعی

مددکاران اجتماعی بیمارستان تسهیلات کمکی زندگی را هماهنگ می کنند تا از انتقال ارام بیماران ترخیص شده اطمینان حاصل کنند. مددکاران اجتماعی رفاه کودکان برای یافتن راه‌حل‌هایی برای کودکان در معرض خطر، با سازمان‌های سرپرستی فعالیت های راهبردی انجام می دهند. همکاری بین رشته‌ای در مددکاری اجتماعی باعث مراقبت مؤثر و جامع می‌شود و به مددکاران اجتماعی این امکان را می‌دهد تا از تخصص چندین حرفه استفاده کنند و در منابع گسترده‌ای غوطه‌ور شوند.

مزایای مشارکت در همکاری

مددکاران اجتماعی برای حل مسائل پیچیده، باید با متخصصین صنایع و رشته های دیگر همکاری کنند. هنگامی که مددکاران اجتماعی با متخصصان دیگر همکاری می کنند، این مراجعان هیتند که از طیف وسیعی از حمایت ها بهره مند شده و به منابع بیشتری دسترسی پیدا می کنند. علاوه بر این، به اشتراک گذاشتن مسئولیت و ادغام دانش به مددکاران اجتماعی کمک می کند تا موانع سر راه انجام کار را به نحو بهتری برطرف کنند. برای نمونه، مددکاران اجتماعی که با نمایندگی های آژانس های مسکن همکاری می کنند، می توانند به به مراجعانی که از مشکل ناامنی مسکن رنج می برند، کمک کنند تا وضعیت خود را تثبیت کنند. این مشارکت می‌تواند دسترسی به اطلاعات مربوط به مسکن یا برنامه‌های کمک پرداخت اجاره بها را آسان‌تر کند. این مشارکت همچنین می تواند روند درخواست مسکن عمومی را ساده کند.

نقش کم نظیر مددکاران اجتماعی در تیم های همکاری

در تیم های همکاری، مددکاران اجتماعی بینش های منحصر به فردی را ارائه می دهند. مهارت های آنها این امکان را می دهد در افراد شرایطی را ببینند که براحتی برای دیگران قابل مشاهده نیستند. آنها در مورد اینکه چگونه افراد در سیستم ها قرار گرفته و تحت تأثیر آنها قرار می گیرند، دیدگاه های خاصی دارند. مددکاران اجتماعی یک رویکرد فرد محور[1] را ارائه می دهند که مستلزم بررسی افراد در موقعیت خاصی است که در آن قرار دارند. این به مددکار اجتماعی کمک می کند تا آنچه را که در زندگی فرد اتفاق می‌افتد را اعتبار سنجی کرده و به حل مؤثر مشکلات او کمک کند. مددکاران اجتماعی با کمک به اعضای تیم خود در درک چالش هایی که بیماران برای دسترسی به مراقبت با آن مواجه هستند زمینه های مهمی را ایجاد می کنند. آن‌ها به ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی بینش‌هایی برای برنامه‌ریزی بهتر و رفع موانعی که بیماران را از دریافت مراقبت‌های مورد نیازشان باز می‌دارد، می‌دهند.

برای مثال، مددکاران اجتماعی در مورد محدودیت‌های مالی بیماران، موانع زبانی یا تفاوت‌های فرهنگی که ممکن است مانع پیروی از توصیه‌های پزشکی شود، با تیم‌ها در میان می‌گذارند. سپس تیم می‌تواند با بارش فکری راه‌حل‌ ارائه کرده و رویکردهای جایگزین مناسب را پیدا کند.

همکاری بین رشته ای در عمل

تخصص رهبران محلی، متخصصین پزشکی، وکلا، ارائه دهندگان خدمات مراقبتی، مدیران و مسئولان مدارس و سایر افراد به طرق مختلف به تصمیمات مددکار اجتماعی کمک می کند. مددکاران اجتماعی از طریق مشارکت، به شبکه ای از منابع مراجعان دست پیدا می کنند که به بهبود شرایط اجتماعی و نتایج سلامتی منجر می شود. همچنین همکاری بین رشته ای مددکاری اجتماعی امکان حل مشکلات جمعی را فراهم می کند.

مددکاران اجتماعی و سایر متخصصان با همکاری اهداف مشترک را تعریف می کنند، منابع را تجمیع کرده و مسئولیت های تک تک اعضا را در نیل به این اهداف به اشتراک می گذارند. این امر مستلزم برنامه استراتژیک است چون سایر ذینفعان تعیین می کنند چگونه به یکدیگر تکیه خواهند کرد و دنبال تخصصی های دیگر بوده و یک برنامه را پیاده خواهند کرد.

تصور کنید مددکاران اجتماعی رفاه کودکان به همراه مسئولین مدرسه، سازمان دهندگان محلات و ارائه کنندگان خدمات بهداشت روانی برای حفظ امنیت کودکان تیم می سازند. این تیم‌ها برای شناسایی زودهنگام کودکان و خانواده‌های نیازمند راهبردها را تدوین می‌کنند. آن‌ها برای پیگیری سریع خدمات مداخله ای از قبیل مشاوره و برنامه هایی که مهارت تربیت کودکان و مهارت های روابط در خانواده را اموزش می دهد، نقش‌ها و مسئولیت‌ها را تعیین می‌کنند.

وقتی تیم ها برای شناسایی مسائل و ارائه درمان، مسئوولیت ها و وظایف را به اشتراک می گذارند، در کل به تضمین بهتر ایمنی کودکان کمک می کنند.

مواردی از تیم های همکاری بین رشته ای

چرا تیم های همکاری میان رشته ای اهمیت دارد؟ به موارد زیر دقت کنید.

برنامه دسترسی به روانپزشکی کودکان ماساچوست

طرح دسترسی به روانپزشکی کودکان

برنامه دسترسی به روانپزشکی کودک ماساچوست[2] (MCPAP) متخصصان اطفال را با تیم هایی از روانپزشکان کودک، مددکاران اجتماعی و هماهنگ کنندگان مراقبت جفت و جور می کند تا دسترسی کودکان به مراقبت های بهداشت روانی را بهبود ببخشد. اگر کودکی از مشکل سلامت روانی رنج می برد، متخصص اطفال با تیم مشورت می کند. تیم ها در مورد منابع، خدمات و برنامه های موجود به پزشکان اطفال مشاوره می دهند.

ائتلاف میسوری برای مراقبت های بهداشتی رفتاری محلی [3]

مراکز بهداشت روان اجتماعی میسوری تیم های مراقبت بین رشته ای متشکل از مددکاران اجتماعی، پرستاران مراقبت های اولیه و متخصصان بهداشت رفتاری ایجاد کرده اند. این تیم ها برای مدیریت مراجعان و آموزش بیماران با یکدیگر همکاری می کنند و به عنوان پلی برای مراجعانی که نیازمند خدمات بهداشتی رفتاری و اولیه هستند، خدمت می کنند.

ترویج همکاری بین رشته ای در حرفه مددکاری اجتماعی

مددکاران اجتماعی که بدنبال توسعه حوزه های تخصصی خود هستند و همکاری در حرفه خود را ترویج می کنند باید توصیه های کلیدی را جدی بگیرند.

آشنایی با تخصص های تیم

مددکاران اجتماعی باید درک درستی از رشته‌های مختلف تیم‌هایشان ایجاد کنند. این درک مستلزم شناخت تفاوت‌ در هنجارهای حرفه ای، فلسفه‌ها و استانداردهای اخلاقی در بین رشته‌ها است. شناخت بازیکنان در یک تیم بین رشته ای به تسهیل ارتباط میان انها کمک می کند.

انعطاف پذیر باشید

تفاوت های آموزشی و رویکردی بین رشته ها می تواند به انتظارات متفاوت و ایده های متناقض منجر شود. شناخت این تفاوت ها و واکنش انعطاف امیز به آنها، به مددکاران اجتماعی کمک می کند زمینه های مشترک را پیدا کرده و روابط خود را تقویت کنند. همچنین مددکاران اجتماعی را برای سازش که لازمه همکاری بین رشته ای موفق است، اماده می کند.

در حرفه خود نوآوری را پرورش دهید

مددکاران اجتماعی برای اینکه در حرفه خود نوآور بمانند و از آن الهام بگیرند، باید مطالعات علمی داشته باشند، با تحقیقات مختلف خود را به روز نگه دارند، و بدنبال فرصت های آموزشی و تحصیلی باشند. این فعالیت ها آگاهی بخش بوده و منابع و استراتژی های خاصی که مورد نیاز مددکاران اجتماعی هستند را فراهم می کنند.

در زمینه مددکاری اجتماعی بین رشته ای مهارت پیدا کنید

در مددکاری اجتماعی همکاری بین رشته ای به توانمند سازی تیم های متخصصین که بدنبال ایجاد جوامع سالم تر و عادلانه تر هستند کمک می کند. این شراکت به توسعه دانش و منابع مددکاران اجتماعی منجر می شود و انها را در ایجاد تفاوت معنا دار در جایگاه بهتری قرار می دهد.

پایان


[1]person-centered approach

[2]The Massachusetts Child Psychiatry Access Program (MCPAP)

[3]Missouri Coalition for Community Behavioral Healthcare

+ نوشته شده در شنبه بیست و ششم خرداد ۱۴۰۳ ساعت 19:35 توسط دکتر داود عبداللهی  | 

وبلاگ جامعه شناسی...
ما را در سایت وبلاگ جامعه شناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sociobloga بازدید : 8 تاريخ : چهارشنبه 30 خرداد 1403 ساعت: 12:27