خود مراقبتی برای مددکاران اجتماعی: نکات مهم و راهبردها

ساخت وبلاگ

«استاد دانشگاه و فعال حقوق مدنی آدر لرد در مجموعه مقالات خود در سال 1988 با عنوان "یک انفجار نور" نوشت: "مراقبت از خود اغراق نیست، بلکه حفظ خود است." مددکاران اجتماعی هر روز از افراد دیگر حمایت می کنند - این جزء ذاتی شغل آنهاست. اما در عین حال به توسعه استراتژی های موثر برای عملی کردن مراقبت از خود نیاز دارند. با مجموعه ای از استراتژی های خود مراقبتی مؤثر، مددکاران اجتماعی می توانند بازسازی را که همه متخصصان سلامت و رفاه عمومی به آن نیاز دارند، را تجربه کنند.

بدنبال برخی از استراتژی‌ها و بهترین شیوه‌های خود مراقبتی برای مددکاران اجتماعی باشید و از راهنمای عملی که مددکاران اجتماعی می‌توانند در توسعه برنامه‌های خود مراقبتی از آن استفاده کنند، را بررسی کنید».

خود مراقبتی در مددکاری اجتماعی

خود مراقبتی مستلزم اقداماتی است که به کاهش استرس و بهبود سلامتی منجر می شود. در رشته مددکاری اجتماعی، خود مراقبتی یک فعالیت تخصصی مهم محسوب می شود. در سال 2021، انجمن ملی مددکاران اجتماعی[1] اصلاحیه ای[2] را به دستورالعمل های اخلاقی خود افزود که خود مراقبتی برای حمایت از فرهنگ سلامتی مددکاران اجتماعی شاه بیت آن بود.

بر اساس این اصلاحیه، خود مراقبتی در مددکاری اجتماعی «مولفه کلیدی برتری اخلاقی و حرفه ای» است. همین اصلاحیه همچنین به تحقیقات علمی اشاره می کند که نشان می دهد «خودمراقبتی پیشگیرانه احتمال اختلال را کاهش می دهد و رضایت شغلی و طول عمر حرفه ای را افزایش می دهد».

چرا خود مراقبتی برای مددکاران اجتماعی مهم است؟

خود مراقبتی تقریبا برای متخصصین هر صنعتی مفید است. بنابراین، خود مراقبتی برای مددکاران اجتماعی بخاطر ماهیت پرمسئولیت و فداکارانه کارشان اهمیت ویژه ای دارد.

تحقیقات مختلف نشان داده است که افرادی که خودمراقبتی دارند و کسانی را که سازمان آنها در انجام خود مراقبتی از آنها حمایت می کند، متخصصین سالم تری هستند. برای نمونه، در سال 2020، بررسی ادبیات پژوهشی منتشر شده در مجله بین المللی پیشرفت های مشاوره[3] نشان داد که خود مراقبتی پیامدهای مثبت متعددی دارد از جمله:

  • بهزیستی بیشتر
  • استرس کمتر
  • عواطف مثبت بیشتر
  • عملکرد بالینی بالاتر
  • همدلی بیشتر

چرخه استرس را برای خود مراقبتی مددکاران اجتماعی را کامل کنید

بخش عمده حفظ توازن زندگی شغلی سالم، مستلزم مدیریت موثر استرس است. مددکاران اجتماعی چگونه می توانند استرس را مدیریت کنند؟

ابتدا مددکاران اجتماعی باید فرق بین عوامل استرس زا (چیزهایی که باعث استرس می شوند) و استرس (واکنش روانی و فیزیکی به عوامل استرس زا) را بدانند. مددکاران اجتماعی در شغل خود با عوامل استرس زا متعددی مواجه هستند از قبیل چالش های مشاوره یک جوان از طریق رویه قضایی و یا مدیریت پرونده های بزرگ. مددکاران اجتماعی نمی توانند عوامل استرس زا را کنترل کنند اما می توانند نحوه پردازش و مواجهه با عوامل استرس زا را مدیریت کنند.

براساس تحقیقات تجربی که توسط امیلی ناگوسکی[4] و آملیا ناگوسکی[5] گرد آوری کرده اند، مهم است که افراد استرس را با استفاده از « تکمیل چرخه استرس»[6] - استفاده از راهبردهای خود مراقبتی برای آرام کردن ذهن و بدن- پردازش می کنند.

آنها در کتاب خود با عنوان «فرسودگی شغلی[7]: راز باز کردن قفل چرخه استرس»؛ این فرایند تکمیل چرخه استرس را با استفاده از یک تمثیل مفید توصیف می کنند:« هیجانات شبیه یک تونلی هستند که ما از آن عبور می کنیم تا به روشنایی در قسمت انتهایی آن برسیم و خستگی هیجانی زمانی اتفاق می افتد که ما در هیجانات، در وسط تونل گیر می کنیم».

مقابله با استرس به روش های موثر و علمی اثبات شده به معنای درگیر شدن در فعالیتی است که بدن را وادار می کند تا استرس فروخورده[8] را پردازش کند. خواهران ناگوسکی هفت راهبرد علمی را برای تکمیل چرخه استرس شرح می دهند:

• ورزش

• نفس عمیق

• تعامل اجتماعی مثبت

• خنده

• محبت فیزیکی[9]

• گریه

• خود ابرازی خلاقانه

راهبردهای خودمراقبتی برای مددکاران اجتماعی

مددکاران اجتماعی برای حفظ بهزیستی فیزیکی، عاطفی و روانی خود می توانند از مجموعه ای از راهبردها استفاده کنند.

چهار روش مناسب برای خود مراقبتی مددکاران اجتماعی، که با شواهد تجربی به اثبات رسیده و به تایید انجمن ملی مددکاران اجتماعی نیز رسیده اند عبارتند از:

فعالیت فیزیکی. علم نشان داده است که ورزش به پردازش استرس در بدن، بهبود سلامتی و خلق و خو[10] کمک می کند. فعالیت بدنی به اشکال مختلفی می تواند انجام بگیرد مانند یوگا، دودین، شنا و یا کشش عضلانی[11] و تمرین های تن آرامی[12]. مددکاران اجتماعی می توانند نوع فعالیت فیزیکی که برایشان مناسب را است را انتخاب کنند.

نفس عمیق. یکی از راهبردهای خودمراقبتی اسان تر برای مددکاران اجتماعی. تمرین های نفس عمیق می تواند به احساس آرامش کمک کند. تکنیک های نفس عمیق- هم تکنیک های ساده و هم تکنیک های پیچیده ای که در یک حرفه تسهیل گری توسعه پیدا کرده اند- می تواند به بدن کمک کند تا هورمون های استرس را مدیریت کرده و به آرامش برسد.

تعامل اجتماعی مثبت. منظور جستجوی محبت اجتماعی است – که به شکل گفتگو با همکاران، خنده، بغل کردن معشوق و یا تیمار کردن یک حیوان باشد- می تواند به کاهش فشار خون کمک کرده و زمینه ساز حمایتی شود که مددکاران اجتماعی برای انجام موفقیت آمیز شغل خود بدانها نیاز دارند. مددکاران اجتماعی وقتی درگیر تعامل اجتماعی مثبت با همسالان، خانواده و دوستان خود می شوند، ممکن است تغییرات فیزیولوژیکی مثبتی را تجربه کنند مانند کاهش میزان کلسترول خون،

خود ابرازی خلاقانه. منظور مشارکت در فعالیت های خلاقانه است -مانند موسیقی، نقاشی، داستانسرایی، تئاتر و رقص- که به افراد کمک می کند تا عواطف و احساسات خود را ابراز و مدیریت کند. فعالیت های خلاقانه به مددکاران اجتماعی امکان می دهد تا به عواطف و احساسات خود احترام گذاشته و آنها را درک کنند.

نکات مراقبت از خود

مددکاران اجتماعی در کنار درک اهمیت خودمراقبتی و توسعه شیوه های معمول خودمراقبتی، می توانند از مزایای یادگیری نکات اضافی برای غلبه بر موانع رایج در خودمراقبتی بهره مند شوند.

نکات مشترک خود مراقبتی برای مددکاران اجتماعی شامل موارد زیر است:

شیوه محبت به خود[13]. محبت به خود می تواند افسردگی، استرس، استرس آسیب زا ثانویه و فرسودگی شغلی را در متخصصان مراقبت از جمله مددکاران اجتماعی کاهش دهد.

راهبردهای مختلف را بررسی کنید. ممکن است در موقعیت های متفاوت، تکنیک های خود مراقبتی متفاوت کارایی بیشتری داشته باشند. مددکاران اجتماعی می توانند با بررسی راهبردهای خود مراقبتی چندگانه، طیف وسیعی از ابزارهای مدیریت استرس و بهبود سلامتی و بهزیستی را توسعه دهند.

یک برنامه طراحی کنید. مددکاران اجتماعی باید با توجه به عوامل استرس زا، محرک ها و علائم خود، برنامه ای برای بهبود عملکرد خود مراقبتی خود طراحی کنند. مددکاران اجتماعی با ایجاد یک برنامه ساختاریافته می توانند راهبرد های خودمراقبتی را به طور مؤثرتری در زندگی حرفه ای و شخصی خود به کار گیرند.

بدانید چه موقع باید از دیگران کمک گرفت. افرادی که برای مراقبت از خود تلاش می کنند باید بدانند چه زمانی از دیگران کمک بگیرند. مددکاران اجتماعی زمانی که نمی توانند از خود مراقبت کنند، می توانند برای حمایت به همکاران، مربیان و سرپرستان - و همچنین متخصصان سلامت روان واجد شرایط مراجعه کنند. این فرصت خوبی است تا اطلاعات ملموس در مورد اینکه چگونه مددکاران اجتماعی حرفه ای می توانند واکنش های عاطفی خود را نسبت به ماهیت سخت کارشان با هدف افزایش خودآگاهی و جلوگیری از فرسودگی نظارت کنند. شرح مختصری از علائم و نشانه‌های ترومای ثانویه[14] که توسط (مک کان و پرلمن، 1990) تعریف شده است، به روشن شدن موضوع کمک می کند.

خود مراقبتی: حمایت از دیگران با حمایت از مددکاران اجتماعی

خود مراقبتی سنگ بنای تعالی مددکاری اجتماعی است. مددکاران اجتماعی باید برای توسعه مجموعه ای از روش های خود مراقبتی که به بهبود بهزیستی روانی، فیزیکی و عاطفی آنها کمک می کند ، بکوشند. این روش ها می تواند به توانمند سازی مددکاران اجتماعی کمک کند تا از افراد و جوامعی برای کمک به آنها مراجعه می کنند، حمایت کنند.

منبع مقاله اصلی

https://onlinesocialwork.vcu.edu/blog/self-care-for-social-workers

AK Press, “A Burst of Light”

International Journal for the Advancement of Counselling, “Dear Mental Health Practitioners, Take Care of Yourselves: A Literature Review on Self-Care”

International Self-Care Foundation, “The Seven Pillars of Self-Care”

NASW Press, “Self-Care in Social Work”

National Association of Social Workers, “2021 Amendments — NASW Code of Ethics: Self-Care and Cultural Competence”

National Association of Social Workers, “Episode 17: Self-Care and Avoiding Burnout”

National Association of Social Workers, “Episode 61: Justice and Joy: Self-Care in 2020”

National Association of Social Workers, Professional Wellness

National Association of Social Workers, “The Art of Self-Care for Social Workers”

ResearchGate, “Healing Justice, Transformative Justice, and Holistic Self-Care for Social Workers”

The Social Work Stories Podcast, “Ep. 58 — Burnout and Self-Care in Social Work: We Share Our Stories”


[1]The National Association Of Social Workers (NASW)

[2]Amendment

[3]The International Journal for the Advancement of Counselling

[4]Emily Nagoski

[5]Amelia Nagoski

[6]The Stress Cycle

[7]Burnout

[8]The Pent-Up Stress

[9]Physical Affection

[10]Mood

[11]Muscle Tensing

[12]Relaxation Exercises

[13]Self-Compassion

[14]Vicarious Trauma

وبلاگ جامعه شناسی...
ما را در سایت وبلاگ جامعه شناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sociobloga بازدید : 8 تاريخ : چهارشنبه 30 خرداد 1403 ساعت: 12:27